Hoewel de buitenissige aerodynamica van voorgaande jaren verboden is, heeft Williams toch iets nieuws verzonnen. Het team verscheen in Jerez met opvallende rechtopstaande windgeleiders op de cockpitrand. Volgens de technische reglementen is het voltrekt legaal wat Williams heeft gedaan. De vleugels zijn gemonteerd op de rand van de cockpit. Dit gebied wordt niet genoemd in FIA’s beschrijving van locaties op de auto die gevrijwaard moeten blijven van vleugels en flapjes.

Hoewel Williams deze maas in de wet vooralsnog als enige heeft weten te benutten, is er nog geen reactie van de andere teams op hun vinding. Doorgaans wordt tegen slimmigheidjes die het reglement omzeilen razendsnel protest aangetekend.

Dat het volgens de regels allemaal is toegestaan is nog geen garantie dat Williams de vleugels mag blijven gebruiken: de FIA kan in bijzondere gevallen uitvindingen afkeuren uit veiligheidsoogpunt. De ‘picknicktafel’ die Arrows in 2001 op de auto van Jos Verstappen monteerde is hiervan een bekend voorbeeld.

MB