Williams gaat in 2016 door met Valtteri Bottas en Felipe Massa. Dat heeft het Britse team donderdag bevestigd.

Het was lange tijd onzeker of Bottas bij Williams zou blijven, omdat de Fin sterk in verband werd gebracht met een overstap naar Ferrari. Maar dat team verlengde onlangs het contract van Kimi Räikkönen, zodat Williams alsnog als enige reële optie overbleef voor Bottas.

De nummer zes uit het WK is erg tevreden met zijn contractverlenging. “We zijn als team erg gegroeid”, aldus Bottas. “Dus ik ben benieuwd wat volgend seizoen zal brengen. Ik denk dat we nog sterker kunnen zijn. Ik kan niet wachten.”

Dat Massa mag blijven, komt niet als een verrassing. De Braziliaanse routinier is sinds zijn vertrek bij Ferrari opgebloeid, en is dit seizoen regelmatig sneller dan zijn veel jongere teamgenoot. Niet verwonderlijk dus dat Williams de optie die het op Massa had, opnam.

“Ik ben heel blij dat ik mag blijven”, zegt Massa. “De samenwerking in het team is uitstekend. Ze hebben veel respect voor me en we scoren goede resultaten. Het is erg mooi om deel uit te blijven maken van de opleving van het team. Ik kan niet wachten om nog meer mijn best te doen voor het team en voor mezelf.”

Het wordt voor Bottas zijn vierde opeenvolgende seizoen bij Williams, en voor Massa zijn derde. Vorig jaar werden de twee teamgenoten, precies op het moment dat Williams voor het eerst in jaren weer in de top kon meedoen. Bottas scoorde tot dusver zeven podiumplaatsen in dienst van de renstal uit Enstone, Massa eindigde vier keer in de top drie en pakte één pole position.