Natuurlijk kan je elke kwalificatie opnieuw hopen op een verrassing, maar de kans dat aan het eind van de rit een Mercedes op poleposition staat, is groot. Daarom is men bij Williams blij met de tweede en derde startplaats.

Op het moment dat Lewis Hamilton wegvalt uit het rijtje kanshebbers voor poleposition, weten ze bij Williams dat een plekje op de eerste rij voor het oprapen ligt en dus profiteerden Valtteri Bottas en Felipe Massa optimaal. Eerstgenoemde was de snellere van de twee.

“Hier moeten we gewoon tevreden mee zijn”, pareert Bottas de vraag of hij niet stiekem op meer had gehoopt. “Mercedes is en blijft nog even een maatje te groot voor ons. Ik kan mezelf bovendien ook niks verwijten, want ik reed naar mijn beleving een hele sterke ronde. Ik heb alles uit de auto gehaald.”

Felipe Massa sluit aan achter Bottas en dus ligt de vraag of hij zijn teamgenoot had kunnen verslaan voor de hand. “Het lukte me niet om één hele goede ronde te rijden”, geeft Massa daarop toe. “Er zat niet iets teveel speling in de banden om er echt voor te gaan. Je hebt een auto nodig die honderd procent is, en dat was mijn auto vandaag niet helemaal. Bovendien reed Valtteri een beresterke ronde.”

“Ik ben desondanks wel heel erg tevreden. Onze auto is in de basis gewoon goed. Morgen is echter weer een andere dag, de auto zal ongetwijfeld weer anders aanvoelen, maar we gaan ons uiterste best doen.”