Het Williams-drietal – Felipe Nasr mocht wederom instappen – was na afloop van de eerste vrije trainingen tevreden met de gemodificeerde Williams.

“Alle updates lijken te doen wat ze moeten doen”, vat Felipe Massa het gemeenschappelijke gevoel van de Williams-mannen samen. “Dat is positief, maar we weten natuurlijk ook dat andere teams ook stappen vooruit maken.”

“De grip was ondanks de updates nog wel ver te zoeken, aangezien de baan vrij glad was door de lage temperatuur. Mocht het morgen regenen, dan zal het op zondag niet veel anders zijn. We hadden aan de voorkant van de auto nog wel wat problemen met een te heftige bandenslijtage, maar dat moeten we kunnen verhelpen.”

Valtteri Bottas
De Fin benadrukt dat het totale pakket inderdaad beter is dan in Bahrein. Daar staat tegenover dat het hem tijd kostte aan de baan te wennen: “Op een circuit met enkele moeilijke bochtencombinaties zoals hier in China is het bepaald geen voordeel om anderhalf uur aan training te missen.”

“Uiteindelijk kwam ik wat beter in mijn ritme en ik ben dan ook positief gestemd over onze kansen. Het blijft overigens een vraagteken wat het weer gaat doen, maar dat kan het weekend des te interessanter maken.”

Felipe Nasr
De Braziliaanse vrijdagcoureur maakte voor het eerst kennis met het Shanghai International Circuit. Hij kreeg zowel de taak zich de baan eigen te maken als het uitproberen van de nieuwe onderdelen. Dat viel nog niet mee.

“De omstandigheden waren niet eenvoudig, waardoor ik geen moment echt eens lekker heb kunnen pushen. Ik kan echter weer een nieuw circuit van mijn lijstje afstrepen en elke minuut in de auto is mijn prille Formule 1-carrière waardevol.”