Bij Williams put men vertrouwen uit wat ze op de eerste dag op de Red Bull Ring hebben laten zien. Het tweetal viel in de tweede vrije training buiten de top tien, maar is desondanks enthousiast over de racepace van de Williams.

Valtteri Bottas en Felipe Massa moesten in de tweede vrije training genoegen nemen met de veertiende en vijftiende tijd. Geen beste klasseringen, maar de twee coureurs malen daar niet om. Ze weten dat het met de snelheid met name gedurende de lange stints wel goed zit.

“We hebben onszelf pittige doelen gesteld, maar ik denk dat we op koers liggen om die te halen”, laat Bottas aan het eind van de vrijdag optekeken. “We hebben vandaag behoorlijk wat nieuwe onderdelen uitgeprobeerd en alles lijkt naar verwachting te functioneren. Met name de long runs zien er goed uit en wat dat betreft staan we misschien wel dichter bij de kop dan eerder dit jaar.”

Felipe Massa bevestigt dat de lange stint er goed uit zien, maar weet ook dat er nog een aantal snelle jongens voor staan. “Het wordt dus nog steeds geen eenvoudig weekend, maar vandaag hebben het in ieder geval prima gedaan”, meent de Braziliaan.

“We hebben vandaag heel veel verschillende afstellingen geprobeerd met als resultaat dat ik me op dit moment prima op mijn gemak voel in de auto. We hadden ’s middags nog wel een klein probleem met de bolide op het moment dat ik mijn snelste ronden wilde gaan rijden, maar dat hebben we snel genoeg verholpen.”