Niet bij alle coureurs waren de verwachtingen over het nieuwe Russische stratencircuit even hooggespannen. Zo ook niet bij Het Williams-duo Bottas/Massa. Ze moeten echter toegeven dat het best een leuk baantje is. Dat de auto het goed doet, is bovendien meegenomen.

“Ik ben blij verrast met wat ze hier hebben neergelegd”, begint Valtteri Bottas zijn evaluatie van de vrije trainingen. “Het is uitdagender dan ik had verwacht, met zowaar enkele technische sectoren. Dat maakt het een leuk circuit om op te rijden.”

“Omdat het asfalt hagelnieuw is, viel de bandenlsijtage van het harde rubber erg mee. Dat is op zich positief, maar dat betekent tegelijkertijd dat we de temperatuur in de banden moeilijker op gang weten te krijgen. We zullen dus moeten bedenken hoe we dat tijdens de kwalificatie ondervangen, maar ik denk dat we al met al tevreden mogen zijn met onze eerste dag.”

Hoewel Valtteri Bottas en Felipe Massa pas in de tweede vrije training de jump wisten te maken richting de beste acht, is ook de Braziliaan tevreden met het dagverloop: “De eerste dag op een nieuw circuit staat natuurlijk in het teken van kennis maken met de baan en de best mogelijke lijnen door de bochten. Dat bleek ’s ochtends geen makkelijk opgave, aangezien er nog maar weinig rubber lag en er dus weinig grip was. De baan zal naarmate het weekend vordert echter steeds sneller worden.”

“Ik denk dat we als team goed zijn begonnen het weekend. De auto lijkt goed bij de karakteristieken van dit circuit te passen en presteert bovendien heel constant. Ik ben zeer tevreden met de meters die we vandaag hebben gemaakt.”