Williams-coureur Felipe Massa kwam alleen in VT1 in actie en baalt daarvan, vooral omdat rivaal Mercedes zo snel lijkt. Valtteri Bottas reed wel in beide sessies en schat Williams’ kansen iets zonniger in.

“Mercedes ligt wel heel ver voor”, verzucht Massa, die zevende was in VT1 en de tweede training moest uitzitten door een waterlek van zijn Mercedes-krachtbron, ten overstaan van Motorsport.com.

“We moeten natuurlijk nog precies analyseren waar we staan in verhouding tot de rest, en waarschijnlijk weten we dat sowieso pas na de kwalificatie zeker, maar ik denk dat we zelf ook zeker een oogje moeten houden op Ferrari”, vervolgt Massa, die Ferrari’s rondetijden tijdens lange runs ‘indrukwekkend’ noemt, terwijl hij ook Red Bull niet wil uitvlakken: “Vandaag zaten zij er niet heel goed bij, maar dat kan morgen anders zijn”, weet hij.

Wat zijn eigen optreden betreft, dat in totaal negentiend rondjes duurde, kan de Braziliaan kort zijn: “Ik heb niet veel kunnen rijden. In VT2 zelfs helemaal niet, en het is nooit goed om een sessie te verliezen, maar hopelijk zitten we er zaterdag en zondag toch gewoon bij.”

Bottas
Volgens de meer optimistisch gestemde Valtteri Bottas moet dat geen al te groot probleem zijn. “Onze rondetijden geven namelijk geen accuraat beeld van hoe goed we zijn”, vertelt hij aan Sky Sports F1, verwijzend naar zijn derde plek op een seconde achterstand uit VT1 en zijn vijfde stek op anderhalve tel uit VT2.

“We hebben nog geen honderd procent gegeven en er zit dus zeker meer in het vat, ook omdat de auto goed aanvoelt en we nog meer uit de banden kunnen halen”, beklemtoont de Fin, die desondanks niet met zekerheid kan zeggen of Williams Ferrari kan verslaan. “Dat is afwachten. Dit was natuurlijk ook geen perfecte dag, door Felipe’s pech, maar het was ook niet al te ernstig en we zijn sowieso beter begonnen dan vorig jaar”, meent hij.