Bij Williams gaan nog steeds te vaak dingen mis bij pitstops. Dat erkent head of vehicle performance Rob Smedley, die wel vooruitgang ziet, maar dus vindt dat het alsnog beter kan.

Williams heeft dit jaar geregeld problemen gehad tijdens pitstops, waarbij met name de blunder in België opviel: daar stuurde het team Valtteri Bottas na een stop op pad met drie zachte banden en één medium, waardoor hij een drive through penalty kreeg en niet zo goed scoorde als gedacht.

Ook los daarvan gaan er echter te vaak dingen mis en staan Bottas en zijn teamgenoot Felipe Massa echter te vaak te lang stil in de pits, erkent Smedley ten overstaan van Autosport: “Het is echt een verbeterpunt.” Tijdens de laatste race, in Japan, werkte Williams volgens Smedley bijvoorbeeld ‘niet snel genoeg’ in de pits. “Daardoor verloor Bottas een plek aan Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Dat was echt heel teleurstellend.”

Een veel voorkomend probleem, vertelt Smedley, is dat ‘de wielmoeren vaak iets te strak zitten om er snel af te halen’. “Maar in Japan waren er ook nog andere problemen die ons dwars zaten”, erkent hij zonder in detail te treden. Smedley benadrukt dat Williams wel ‘wat vooruitgang maakt’ met haar pitstops: “Maar het gaat niet van de ene op de andere dag. Het is iets waar we aan moeten blijven werken.”