Williams finishte in China voor het eerst dit jaar een race. Veel voldoening haalde het team daar echter niet uit. Rubens Barrichello eindigde immers maar op de dertiende plaats en Pastor Maldonado werd slechts achttiende.

En dat druist redelijk in tegen de verwachtingen van Williams. Het team heeft een revolutionair kleine versnellingsbak en tijdens de wintertests presteerde de formatie uit Grove best aardig. In de Grand Prix zijn Barrichello en Maldonado echter niet vooruit te branden. Zo ook in Sjanghai.

De technisch directeur van het team, Sam Michael, haalt daarom ook geen voldoening uit de eerste race van het jaar dat zijn team aan de finish kwam. “Het is goed om te zien dat de verbeteringen aan de betrouwbaarheid van de FW33 hebben gewerkt”, meent de Australiër. “We hebben er echter geen voldoening uit gehaald omdat we geen punten hebben gepakt. Het gat tussen de vijftiende en tiende plaats is echter maar klein, dus dat is het doel waar we nu naar toe werken. We delen nu onze technische tak opnieuw in en we willen nu punten pakken.”

Michael detecteert al verbetering ten opzichte van de vorige races. “We hadden een aantal verbeteringen in China. De meest zichtbare was het nieuwe uitlaatsysteem in Rubens’ auto tijdens de vrije trainingen. Dat had een goede invloed op de tractie van de auto. Jammer genoeg was het systeem nog niet helemaal betrouwbaar en waren delen van de vloer van de wagen verbrand. Ook werden de aerodynamische prestaties steeds wat minder goed. We gaan wat delen herontwikkelen om tijdens de GP in Barcelona met een verbeterde versie van dit uitlatensysteem te komen.”