Williams is niet heel lekker begonnen aan het raceweekend in Abu Dhabi. Het bodywork van beide auto’s kwam los, waardoor men kostbare tijd verloor in de pitstraat. Enkele uren later stelde de Britse formatie orde op zaken.

Zo kwam Valtteri Bottas tijdens de eerste vrije training opeens de pits binnen met een compleet ontblote sidepot. Williams duidde het probleem, waar overigens ook Felipe Massa mee te kampen had, later als een gevolg van een wijziging aan het koelsysteem van de auto. “Het bleek geen enorm probleem”, nuanceert Bottas het voorval. “We probeerden iets nieuws, het werkte niet en dat is dat.”

De Fin meent ook dat het zijn voorbereiding op de rest van het weekend niet in de weg heeft gestaan: “Nee hoor, ik sta ook wel eens mijn auto af aan Felipe Nasr, dan gaat mijn eerste training ook verloren. Bovendien hebben we de verloren tijd in de middag ingehaald. We moeten nog wel wat balansproblemen zien op te lossen, want in sommige bochten verlies ik de voorkant, in andere bochten weer de achterkant. Er is echter nog genoeg tijd.”

Felipe Massa had zoals gezegd hetzelfde probleem als Valtteri Bottas, met dat verschil dat hij de Williams wel in één stuk terug naar de pits wist te brengen. “Ik had het probleem snel door, waardoor ik meer schade kon voorkomen”, aldus de Braziliaan. “Het was natuurlijk geen ideaal begin van de dag, maar het het was ook niet het einde van de wereld. In de middag ging het bovendien een stuk beter, al was ik af en toe nog zoekende op vers rubber. Ik weet dat we ons nog kunnen verbeteren, dus voor het moment maak ik me daar nog geen zorgen over.”