De Mercedessen waren nog een maatje te groot, maar Williams liet in Silverstone wel de Ferrari’s en alle anderen achter zich. Felipe Massa betwistte het onderlinge duel met Valtteri Bottas opnieuw in zijn voordeel.

“Het was een fantastische dag voor ons”, zegt Massa. “Het is geweldig dat we in de thuisrace van het team op de derde en vierde startplek staan. Het was een leuk gevecht met Valtteri. Het ging steeds haasje-over.” 

“Het is erg belangrijk dat we hier kunnen laten zien dat we goed genoeg zijn om iedereen behalve Mercedes voor te blijven”, vervolgt Massa, die aangeeft niet overal op de limiet te hebben gereden. “In Copse stond veel wind en dat had invloed op de balans van de auto, dus ik hield een veilige marge aan om geen ronde te verspillen door de lijnen te overschrijden.” 

Op vrijdag zag het er nog niet zo positief uit voor Williams, maar dat baarde Bottas geen enkele zorgen. “We wisten hoeveel we ons nog konden verbeteren”, stelt hij. “Al hadden we ook weer niet verwacht dat het zoveel zou zijn.” 

“Dit kan dus een erg goede race voor ons worden”, meent Bottas. “We hebben een uitstekend uitgangspunt om voor een podiumplaats te strijden. Natuurlijk had ik liever voor mijn teamgenoot gestaan, maar hij wist zich aan het eind net iets meer te verbeteren.”