Williams moet nog hard aan de bak als het team in Silverstone de derde podiumfinish op rij wil behalen. Op vrijdag zaten de witte bolides er nog niet goed bij.

Felipe Massa, twee keer tiende, had vooral moeite met de Williams als die met weinig benzine in de tank op nieuwe banden stond. “Ik had moeite om de balans te vinden”, vertelt de kleine Braziliaan. “Met een volle tank zaten we wel waar we wilden zijn. Onze race pace lijkt dus wel prima, we moeten ons nu vooral concentreren op hoe de auto zich gedraag op verse banden.”

In de ander FW37 reed Susie Wolff voor het eerst sinds Barcelona weer een vrije training. Ze sloot de sessie af met de dertiende plaats, acht tienden achter Massa.

“Het was niet makkelijk om na zo’n lange poos weer in de auto te zitten, dus om dan zo dichtbij Felipe te zitten is niet slecht”, concludeert ze. “Ik hield me zelfs wat in, maar heb mijn programma netjes afgewerkt. Het was sowieso geweldig om weer te rijden, al helemaal op Silverstone.”

Bottas

Valtteri Bottas moest zijn bolide afstaan aan testcoureur Wolff, en moest daardoor extra hard werken in de tweede training. “Ik moest eerst nog wennen aan de omstandigheden en de grip”, vertelt hij. Bottas reed naar de twaalfde tijd, en denkt dat er meer in het vat zit.

“We verbeteren de balans, en doen nog wat andere aanpassingen die moeten helpen”, zegt Bottas. “Ik had vooral moeite om de banden over één ronde op temperatuur te houden, dus daar ga ik me vanavond op richten.”