Williams treedt het Oostenrijkse Grand Prix-weekend met een gezonde dosis optimisme tegemoet. Daarin wordt de Engelse formatie gesterkt door de herinneringen aan een snaarstrak weekend van een jaar geleden.

Het Williams-duo blikt maar wat graag terug op die hernieuwde kennismaking met de Red Bull Ring in 2014. Tesamen wisten ze op zaterdag de hele eerste rij te bezetten. Dat huzarenstukje wisten ze een dag later niet te herhalen, maar Valtteri Bottas scoorde wel zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière.

“Vorig jaar kenden we hier een bijzonder goed weekend”, aldus Bottas. “Het circuit, gekenmerkt door lange rechte stukken en een mix van langzame en snelle bochten, vereist een auto die snel is op de rechte stukken, maar die ook over een degelijk aerodynamisch pakket beschikt. Ik denk dat ons met de updates die we komend weekend meenbrengen een goed weekend te wachten staat.”

Felipe Massa was de man die vorig jaar verrassend pole position voor zich opeiste. “Dat moment zal ik nooit vergeten”, memoreert Massa aan wat misschien wel zijn hoogtepunt van het seizoen 2014 was. “De Red Bull Ring is een geweldige baan: snel, en erg leuk om op te rijden.”

“Hopelijk kunnen we de prestaties van vorig evenaren of ze in ieder geval benaderen. Aan de auto zal het niet liggen, want die past heel goed bij de aard van het circuit. In Canada twee weken geleden waren we bovendien ook al sterk, dus we hopen dat momentum vast te kunnen houden.”

Williams-kopstuk Rob Smedley onderstreept ondertussen nog maar eens één van de concrete doelstellingen voor het weekend: “Het is niet verkeerd om het derde team op de grid te zijn, maar we willen meer. We willen het gat naar Ferrari dichten en de Red Bull Ring zou zomaar eens een circuit kunnen zijn waar we punten van hen af kunnen snoepen.”