Williams-coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas willen maar wat graag het gevecht met Ferrari aan gaan. Tijdens de kwalificatie slagen ze daar deels in.

Het Williams-duo slaagt er dankzij een niet geheel foutloze ronde van Kimi Räikkönen in de Fin achter zich te houden. Sebastian Vettel bleek nog een maatje te groot, maar dat neemt de hoop niet weg dat ze het Ferrari moeilijk kunnen maken.

Felipe Massa komt van de twee uitdagers het beste uit de bus. Hij stuurt zijn bolide dus naar de vierde plaats, waar hij erg content mee is: “Ik heb mede dankzij een perfecte afstelling alles uit mijn bolide gehaald en ik heb laten zien dat Ferrari nog niet buiten bereik is. De auto is gedurende het weekend significant beter geworden.”

“Natuurlijk worden morgen pas de punten uitgedeeld, dus ik hoop dat we een sterke race kunnen rijden en het aantal punten bijeen kunnen sprokkelen waar wij onze auto toe in staat achten.”

Valtteri Bottas
Teamgenoot Bottas sluit aan vlak achter Felipe Massa. De Fin geeft aan dat de verschillen onderling weliswaar klein zijn, maar vindt ook een verklaring voor het verschil van twee tienden tussen hem en de Braziliaan: “Ik kampte met wat onbalans aan de achterkant van de auto in Q3. Dat maakte het net dat beetje lastiger om een nette ronde te rijden.”

“Wat betreft de race weten we dat onze racepace nog niet helemaal is zoals we hem willen hebben, maar tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat we dichter bij de kop zitten dan in de voorgaande twee races. De auto’s voor ons zien er echter nog steeds sterk uit, dus bandenmanagement zal van cruciaal belang worden.”