De nieuwe Williams, de FW30 alweer, debuteert niet komende week in Jerez, maar pas een week later in Valencia. Dit heeft technisch-directeur Sam Michael bevestigd. ,,Het schema was sowieso al krap.” Omdat de tijdsindeling toch al krap was en Williams liever goed voorbereid dan overhaast het testwerk met de nieuwe bolide begint, is ervoor gekozen het debuut van de nieuwe auto een week uit te stellen.

,,We bereiden ons liever goed voor op de tests in Valencia”, zegt Michael in gesprek met Auto Motor und Sport. Dus komen Nico Rosberg en Kazuki Nakajima in actie in de interim-versie van de FW29, die al wel is uitgerust met een versnellingsbak die aan de nieuwe regels voldoet.

,,Maar dat maakt voor ons niet zoveel uit”, voegt Michael daar snel aan toe. ,,We hebben onze versnellingsbak tijdens de vorige winter al gebouwd volgens de regels die nu van kracht worden. Dat is een voordeel voor ons omdat we ons nu al in de tweede fase van de ontwikkeling bevinden en we er alweer wat gewicht van kunnen afsnoepen.”

Overigens rijdt Toyota, Williams' motorpartner, met precies dezelfde versnellingsbak, die vanaf dit seizoen vier races moet meegaan.

KVN