Williams-eigenaar en teambaas Frank Williams is een tegenstander van de verregaande kostenbesparingsplannen die overwogen worden: “Teams moeten hun financiën zelf regelen”, vindt hij.

“Ik ben eigenlijk tegen elke vorm van bemoeienis met de uitgaven die de teams doen”, vertelt Williams in gesprek met Formula1.com. “En waar ik al helemaal niet op zich te wachten, is dat één of andere partij van buitenaf komt controleren of je je wel aan de afspraken houdt, want dan is het net alsof je elke dag op een bezoekje van de belastingdienst zit te wachten.”

“Wij pleiten als team dan ook niet voor verdere kostenbesparing”, geeft Williams aan. “Teams moeten hun financiën zelf regelen. Het enige wat ik wil beperken, is wat er wordt uitgegeven aan de coureurs, maar dat wil ik al jaren.”

Volgens Williams, wiens eigen team toch ook niet meer tot de renstallen met de grootste budgetten behoort, moet het gewoon geaccepteerd worden dat sommige teams nu eenmaal meer geld hebben dan andere teams: “Dat is altijd al zo geweest en in mijn ogen ook zoals het hoort te zijn. Ik heb daar vrede mee, omdat het gewoon iets is waar je mee moet leren leven.”

“Er lopen bijvoorbeeld ook veel mannen in de paddock rond die meer haar op hun hoofd hebben dan ik heb en daar baal ik van, maar daar heb ik toch ook mee leren leven?”, besluit Williams met een grap.