Valtteri Bottas en Felipe Massa willen met het oog op 2016 wat leren van hun teleurstellend verlopen Grand Prix van Abu Dhabi. Het Williams-duo kwam er in het oliestaatje niet aan te pas.

Vooral bij Bottas zat het niet mee. Het team stuurde hem bij zijn eerste pitstop weg, net toen Jenson Button vlak voor hem bij de McLaren-pitcrew stopte. Bottas raakte Button, en kon een ronde later meteen weer binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel. “Dat was niet de manier waarop we het seizoen wilden eindigen”, reageert Bottas.

De Fin ziet er ook de positieve kanten van in. “Dit kan uiteindelijk ook goed zijn. We zijn nu goed wakker geschud. We weten dat we er echt een schepje bovenop moeten doen als we volgend jaar willen winnen.”

Massa

Felipe Massa had geen pech tijdens de race, maar was simpelweg te langzaam om vooraan mee te strijden in de race die in 2014 nog bijna won. De Braziliaanse routinier werd kleurloos achtste. “Het was een heel zware race”, aldus Massa. “Maar op een inhaalactie na gebeurde er niet veel.”

Massa is net zo vastberaden als Bottas om zijn voordeel met de teleurstelling te doen. “Dit is een zwakke manier om het seizoen te eindigen”, zegt hij. “We hadden de snelheid niet, en daar hebben we de afgelopen races de gevolgen van gemerkt. Het is een goede stok achter de deur om in 2016 sterk terug te komen.”