Williams komt naar Monza met een speciaal voor het snelle circuit ontwikkeld aero-pakket, en rekent erop in Italië goed voor de dag te kunnen komen.

Het team uit het Engelse Grove is aan een sterke reeks bezig, met vier podiumplaatsen uit de laatste vijf races voor Valtteri Bottas. In Monza hoopt Williams het succes te kunnen voortzetten, en zo het gat van tien punten met Ferrari te kunnen dichten in de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap.

Volgens hoofdengineer Rob Smedley maakt Williams komend Grand Prix-weekend een goede kans om het de concurrentie moeilijk te maken. “We hebben een hoop werk aan de auto verricht voor de lange rechte stukken en we hebben er vertrouwen in dat ons nieuwe aerodynamische pakket effectief is.” Smedley denkt ook dat de banden het zwaar gaan krijgen. “Rond deze tijd van het jaar zijn er hoge temperaturen te verwachten, wat voor problemen met de bandentemperatuur op de lange rechte stukken kan zorgen.”

Valtteri Bottas, derde in de afgelopen Grand Prix van België, heeft ook alle vertrouwen in zijn bolide: “Ons aero-pakket zorgt er samen met onze sterke motor voor dat we wel eens erg competitief zouden kunnen zijn. Het is ook een heel leuk circuit om op te rijden.”

Teamgenoot Felipe Massa heeft speciale herinneringen aan Monza, omdat hij er jarenlang in een auto van plaatselijke favoriet Ferrari reed. “Ik hou van de mensen en de fans. Ik hoop dat ze, nu ik van team ben gewisseld, nog steeds voor me juichen.” Ook Massa denkt profijt te hebben van de vernieuwde aerodynamica. “Ik hoop dat we competitief kunnen zijn, want ik denk dat de Italiaanse fans ons graag goed zien presteren.”