Williams ging evenals Ferrari kopje onder in de door regen geteisterde kwalificatie voor de Grand Prix van Engeland. De timing van de wissel van intermediates naar de droogweerbanden was niet goed.

Valtteri Bottas was in de achterhoede nog de snelste van de twee Williams’, maar van enige tevreden kan en mag geen sprake zijn. Bottas baalt, want de auto was goed: “We waren zeker snel genoeg voor een plekje in Q3, maar besloten te laat om te wisselen naar slicks. We hadden de pech dat het weer begon te regenen tijdens onze runs. Ik denk echter dat we de hoop op punten nog niet op hoeven te geven. De race van morgen is lang en het weer kan opnieuw een bepalende factor gaan worden.”

Felipe Massa maakt bepaald niet het jubileumweekend mee waar hij op had gehoopt. Vrijdag vloog hij al hard van de baan, tijdens de kwalificatie gaat ook hij kopje onder in de Engelse regen. “Dit was een gemiste kans”, treurt hij na afloop. “We hadden de nieuwe regenbui niet zien aankomen, maar toen het buitje eenmaal viel, was het gedaan. Het wordt geen gemakkelijke race morgen, maar de auto is in ieder geval beter dan waar we nu staan.”