Bij regenachtige omstandigheden wilde het tot nog toe niet echt vlotten bij Williams, maar in de natte kwalificatie voor de Grand Prix van China zat het team er toch goed bij.

Felipe Massa troefde aan het eind van de sessie nog net zijn teamgenoot Valtteri Bottas af en kwalificeerde zich als zesde. “Het was een lastige dag”, aldus Massa. “Maar we hebben er het maximale uit gehaald. We hebben laten zien dat we ons verbeterd hebben in de regen. Het is goed om te constateren dat we vooruitgang boeken.” 

Voor morgen zijn de weersverwachtingen gunstiger voor Williams. “Het belooft droog te blijven, dus dat zou een goede race moeten opleveren. Het is bemoedigend dat we weer met twee auto’s in de toptien staan. Nu moeten we dat ook in de race waarmaken.” 

Bottas sluit zich bij zijn teamgenoot aan. “Het was een positieve dag”, zegt hij. “De updates die we hier hebben geïntroduceerd slaan goed aan, en het mooie is dat ze ook in de regen effect sorteren. We gaan de goede kant op. We zijn nog altijd competitiever op een droge baan, dus hopelijk kunnen we morgen nog wat hoger eindigen.”