Williams kwam in Melbourne een stuk beter voor de dag dan vorig seizoen, maar de teller staat desondanks nog op nul. Het team hoopt daar in Maleisië verandering in te brengen.

 

Pastor Maldonado verspeelde in Albert Park een zeker lijkende zesde plaats met een stuurfout in de laatste ronde. De Venezolaan laat de teleurstelling achter zich en richt zich op de positieve punten.

 

“De auto lijkt competitief te zijn”, zegt hij. “De sfeer is goed. Ik heb ook veel vertrouwen in het team en het werk dat we de afgelopen maanden hebben verzet. Ik wil het momentum uit Australië meenemen naar Maleisië en opnieuw proberen in de toptien te eindigen.”

 

Teammanager Mark Gillan vult aan: “Iedereen in het team is opgewekt na ons goede tempo in de kwalificatie en de race in Melbourne. Dat willen we bekronen met punten in Maleisië. De auto zal nagenoeg identiek zijn. Alleen moeten we de koeling opvoeren, vanwege de hogere temperaturen.”

 

Volgens Bruno Senna is de hitte de grootste uitdaging in Maleisië. “Het is een fysiek zwaar circuit”, vertelt de Braziliaan. “Het is belangrijk om snel te acclimatiseren en de auto op de condities af te stemmen. Ik ken Sepang goed en kijk uit naar de race.”