De Spaanse Grand Prix is voor de coureurs van Red Bull wisselend verlopen. Mark Webber behaalde zijn beste seizoensresultaat tot nu toe, terwijl David Coulthard opnieuw de nodige moeilijkheden kende.Webber begon als zevende, maar hij startte niet optimaal en verloor zodoende een positie.

Die maakte hij later weer goed, toen Fernando Alonso, Heikki Kovalainen en Nick Heidfeld in de problemen raakten. Hij klom daardoor zelfs op naar de vijfde positie, zijn beste resultaat sinds de Grand Prix van Europa vorig jaar (derde).

De Australiër is dan ook in zijn nopjes. ,,Ik ben heel, heel blij”, zegt hij na afloop. ,,Het team heeft enorm hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en met succes."

,,De start ging vandaag niet zo goed, maar de snelheid van de auto was goed en het is fantastisch dat we zo’n goed resultaat hebben neergezet.”

Teamgenoot Coulthard verging het een stuk minder voortvarend. Hij kwam net als in voorgaande races met een aantal anderen in aanraking. Eerst met Adrian Sutil en vervolgens met Timo Glock, wat Coulthard een lekke band opleverde. Meer dan de twaalfde plek zat er voor hem dan ook niet in. Overigens startte hij ook slechts als zeventiende.

,,Het is vreselijk om in de achterhoede te beginnen. Je probeert uit de problemen te blijven, maar dat lukt haast niet”, aldus de Schotse veteraan. Ik werd bij het insturen van Bocht Vier geramd door Sutil, waardoor de zijkant van mijn auto wat schade opliep. Maar dat was niet het ergste.”

,,Dat kwam pas na mijn pitstop. Ik koos bij het ingaan van Bocht Vijf een defensieve lijn om Glock te laten zien dat ik wist dat hij achter me reed, maar hij raakte mij en bezorgde mij een lekke band.”

Webber staat nu met acht punten achtste in het coureurs-WK, terwijl Coulthard nog altijd geen enkel punt achter zijn naam heeft staan.

PPB