Lewis Hamilton en zijn teambaas Toto Wolff hebben afkeurend gereageerd op het boegeroep dat Nico Rosberg op het podium in Monza ten deel viel. In België werd de Duitser ook al uitgejoeld, nadat zijn aanvaring met Lewis Hamilton bij de fans kwaad bloed had gezet.

Hamilton vond de negatieve klanken aan het adres van zijn teammaatje maar niks: “Ik vond het een ongemakkelijke situatie op het podium toen ze Nico uitjoelden. Ik hou daar gewoon niet van in de sport, ook niet tijdens voetbalwedstrijden. Na afloop moet iedereen gewoon weer aardig voor elkaar zijn, vind ik.”

Zowel Hamilton als Wolff houden er rekening mee dat het gejoel in Monza erger was, er een speciaal publiek naar die race komt. “Ze zijn erg gepassioneerd, en het zijn bijna allemaal Ferrari-fans. Ik heb het zelf een paar jaar geleden ook gehad”, legt Hamilton uit. “Voor Ferrari was het een zwarte dag. Er speelt dus wel enige frustratie mee”, voegt Wolff daaraan toe.

Voor de rest heeft de Oostenrijkse teamchef geen goed woord over voor de joelende fans. “Het is heel jammer voor de sport, de coureurs hebben zich immers net het snot voor de ogen gereden. Het is heel onsportief, die lui hebben waarschijnlijk nog nooit in hun leven gesport.” Er is maar één juiste reactie, zegt Wolff: “Negeren die hap.”

Rosberg zelf lijkt het boegeroep vooralsnog gelaten te accepteren. “Leuk is anders, maar wat doe je eraan? Ik hoop dat ze me in de loop van de tijd vergeven, dat zou mooi zijn. Ik heb mijn excuses aangeboden, meer kan ik niet doen.” Wolff weet zo zeker nog niet of alle oproer Rosberg daadwerkelijk koud laat: “Het eist echt zijn tol wel. Dus ik denk dat je sterk in je schoenen moet staan. Het is misschien ook weer iets waar je doorheen moet op weg naar de top.”