Christian ‘Toto’ Wolff krijgt meer invloed binnen het team van Williams: de Oostenrijker zal teambaas en -eigenaar Frank Williams namelijk met raad en daad bij gaan staan als executive director.

Wolff, sinds 2009 aandeelhouder in de in Grove gevestigde renstal met een belang van zo’n 16 procent, was in voorgaande jaren niet al te actief betrokken bij het reilen en zeilen van het team, maar nam in een officieuze hoedanigheid al meer verantwoordelijkheden op zich toen ceo Adam Parr begin dit jaar vertrok.

Inmiddels heeft Wolff, die door zijn aandelen in Williams al wel in de bestuursraad zat, echter ook een officiële functie binnen het team op zich genomen als executive director, zo heeft het team bekend gemaakt. Volgens een persbericht van het team zelf zal Wolff in zijn nieuwe rol vooral bezig zijn met het ‘assisteren en ondersteunen van teambaas Frank Williams’.

“Ik vind het een geweldige eer dat ik deze functie op me mag nemen”, vertelt Wolff in datzelfde persbericht. “Ik zie er zeer naar uit meer verantwoordelijkheden op me te nemen en ik weet zeker dat Frank en ik samen keihard gaan werken om het team en het bedrijf Williams zo succesvol mogelijk te maken.”

Frank Williams laat op zijn beurt weten dat hij de aanstelling van Wolff als een goede stap ziet voor de toekomst van Williams: “In zijn nieuwe rol zal Toto nauw met me samenwerken en ik verheug me daar nu al op. Ik twijfel er bovendien niet aan dat onze verdere samenwerking Williams zal helpen om sterker en sterker te worden.”

Wolff is behalve aandeelhouder, bestuurslid – en nu dus ook executive director – tevens de belangenberhartiger van Williams-testrijder Valtteri Bottas en van zijn vrouw Susie Wolff, die als ontwikkelingsrijder aan het team verbonden is.