Mercedes-sportchef Toto Wolff geeft toe het als een mislukking te beschouwen als Mercedes in 2014 niet het wereldkampioenschap wint. Hij benadrukt echter dat het teams voordeel niet zo groot is als voor de buitenwacht lijkt.

“Ik zie het niet als een groot voordeel, om eerlijk te zijn”, verklaarde hij. “Je ziet dat wanneer je uitvalt, je punten verliest. McLaren leidt het constructeurskampioenschap. We kunnen dus niet op onze lauweren rusten. Op dit moment hebben een kleine marge op de rest, dat klopt. Maar als we die voorsprong verspelen, beschouw ik dat als een mislukking van ons.”

Mercedes ging de Grand Prix van Australië in als favoriet. Met Lewis Hamilton op pole en de overwinning van Nico Rosberg heeft de renstal deels aan de verwachtingen voldaan. Hamilton moest echter met een motorprobleem opgeven.

“Het mooie is dat we alles goed geïntegreerd hebben. Het is dus niet zo dat je werkt aan betrouwbaarheid en niet aan de andere onderdelen. De jongens werken onderling bovendien goed samen, dat we gelijktijdig aan de betrouwbaarheid als de snelheid kunnen werken. Je moet downforce aan de auto toevoegen, alle systemen moeten met elkaar werken, je moet de koeling verbeteren en kortom het hele pakket van de auto verbeteren.”

Wolff erkent dat de volgende race een grote uitdaging zal zijn. “Ik denk dat alle teams momenteel problemen hebben met de koeling. Bij elke test en race ontdekten we dat het uitdagender is dan verwacht, dus zal het in Maleisië een enorme uitdaging zijn om de hitte tegen te gaan.”