Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet te spreken over de slechte starts die zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg de afgelopen twee races hebben gemaakt.

In Silverstone kreeg het van de voorste rij gestarte Mercedes-duo de Williams’ van Felipe Massa en Valtteri Bottas om de oren. Zondag voltrok zich in Boedapest opnieuw een dergelijk scenario, alleen waren het dit keer de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen die het snelst weg waren. Hamilton dook vervolgens in de eerste ronde ook nog eens de grindbak in.

Wolff zit na de reeks startproblemen met de handen in het haar, zeker omdat uitgerekend vanaf de volgende race alle elektronische starthulp is verboden. “Ik ben zeer bezorgd”, aldus de Oostenrijker. “Vorige keer de Williams, nu de Ferrari’s. Onze race is er in elk geval door verpest.”

Oorzaak onduidelijk

Waaraan de belabberde starts te wijten zijn, kan Wolff niet zeggen. “Er spelen verschillende problemen. De kalibratie van de koppeling is bijvoorbeeld heel lastig. We hadden een paar goede proefstarts gemaakt, maar toen het er bij de start om ging hadden we te veel wheelspin. Dan verlies je plekken.”

Om nog meer van dit soort debacles te voorkomen moet Mercedes aan de bak, weet Wolff. “Het ziet er niet best uit. We moeten de situatie weer meester worden en goed kijken wat er gebeurd is. Want dit is onacceptabel.”