Nico Rosberg reed volgens zijn teambaas Toto Wolff in Bahrein zijn beste race van het jaar. De Mercedes-chef twijfelt er daarbij niet aan dat Rosberg dit nu vast kan houden.

Ten overstaan van BT Sport geeft Wolff te verstaan dat het hem niet is ontgaan dat er door de buitenwacht aan Rosberg is getwijfeld, na de wat fletse optredens van de Duitser in de eerste drie races van het jaar. “Maar iedereen die aan Nico heeft getwijfeld, zag hem in Bahrein op zijn best. Hij vocht daar voor wat hij waard was en voerde een aantal mooie inhaalacties uit.”

“Nico reed buitengewoon goed in Bahrein”, zo prijst Wolff zijn coureur verder, waarbij de Oostenrijker aangeeft dat hij verwacht deze sterk rijdende Rosberg vaker terug te zien. “We hebben nu vier Grands Prix achter de rug en er zijn er nog vijftien te gaan, waarbij ik er niet aan twijfel dat Nico te beginnen met de volgende race in Spanje gelijk weer erg sterk zal zijn.”

Gevraagd wat Rosberg moet doen om het tij te keren en teamgenoot Lewis Hamilton – die al drie races heeft gewonnen en 27 punten op hem voor staat – een slag toe te brengen, is Wolff duidelijk: “Nico moet zich gewoon op pole kwalificeren en dan vanaf de kop de controle over de race nemen.”