Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat Nico Rosberg binnenkort de knop om zal zetten en zich op 2016 gaat richten, maar volgens Rosberg zelf zal daar geen sprake van zijn.

Door zijn uitvalbeurt in Rusland is Rosberg van de tweede naar de derde plek in het WK gezakt. Zijn achterstand op teamgenoot – en kampioenschapsleider – Lewis Hamilton is met nog vier races te gaan inmiddels 73 punten, terwijl er nog maximaal honderd te vergeven zijn.

In gesprek met Autosport toont Wolff zich onder de indruk van hoe Rosberg met tegenslagen omgaat. Hij twijfelt er dan ook niet aan dat de Duitser ook de meest recente klap te boven zal komen, maar denkt desondanks dat Rosberg inmiddels zijn aandacht naar 2016 zal verleggen.

“Nico zal er op het moment misschien even helemaal doorheen zitten, maar daarna zal hij zich vast realiseren dat hij de knop om kan zetten, aan 2016 moet beginnen te denken en gewoon moet proberen dan terug te slaan”, stelt Wolff.

Rosberg wil van opgeven echter niets weten. “Ik kijk nog niet naar 2016. Het enige waar ik aan denk, is om dit jaar nog races te winnen. Wat de titel betreft moet ik realistisch zijn: ik sta flink wat punten achter. Maar ondanks dat ben ik vastbesloten het maximale uit de laatste vier races te halen.”