Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat het een verkeerde beslissing was om Lewis Hamilton een ronde langer door te laten rijden voor zijn tweede pitstop in Interlagos.

Hamilton zou oorspronkelijk een ronde na Nico Rosberg zijn pitstop maken en leek op weg om de leiding over te nemen. Hij was zo snel onderweg dat het team hem vroeg nog een extra ronde te rijden, maar de banden waren dusdanig opgebrand dat Hamilton spinde.

“Hij kreeg de boodschap ‘Hammer Time’ en haalde echt alles uit de auto”, verklaart teambaas Toto Wolff. “Omdat hij zo snel was en paarse sectortijden noteerde verlengden we de stint met een ronde. Je zag de auto even uitbreken bij het insturen van de bocht en het viel op geen enkele manier meer te corrigeren omdat de achterbanden volledig versleten waren.”

De exacte oorzaak moet volgens Wolff nog worden achterhaald. “Maar waarschijnlijk heeft Lewis zo veel uit de ronde ervoor gehaald dat er niets meer in het vat zat. Achteraf gezien hadden we hem beter toch een ronde eerder naar binnen kunnen halen. Dat was het enige smetje op een verder perfecte middag.”

Over het optreden van Nico Rosberg is Wolff vol lof. “Erg indrukwekkend”, Aldus de Oostenrijker. “Psychologisch was dit erg belangrijk voor hem. Elke sessie de snelste zijn en dan de race winnen terwijl Lewis Hamilton in je nek hijgt. Dan is het knap om het hoofd koel te houden.”

“Hij heeft dit seizoen bewezen niet alleen geweldig te zijn in de kwalificatie, maar ook races naar zich toe te kan trekken. Hoewel een herhaling van dit resultaat in Abu Dhabi niet genoeg zal zijn, geeft het hem en zijn fans weer moed en daardoor kijken we vol spanning uit naar de slotrace.”