Genoeg is genoeg, vindt Toto Wolff. De Mercedes-teambaas wil dat er een einde komt aan alle kritiek op de Formule 1, omdat dit slecht is voor het aanzien van de sport.

“Dit is inderdaad de beste manier om een sport te promoten…”, is hoe Wolff in gesprek met Autosport sarcastisch reageert op alle negatieve berichten die de laatste tijd over de Formule 1 verschijnen en welke in grote mate gebaseerd zijn op kritische uitlatingen van mensen van binnenuit de sport.

“Ik vind dat iedereen in de Formule 1 als ambassadeur voor de sport zou moeten fungeren en deze moet promoten, maar de laatste tijd gebeurt het heel vaak dat alleen de negatieve dingen eruit worden gepikt en worden belicht. We halen de sport zo enorm onderuit en hebben een soort vicieuze cirkel van negativiteit gecreëerd waarin we van de ene naar de andere controverse gaan”, constateert de Oostenrijker tot zijn spijt.

“Ik denk niet dat dit goed is voor de Formule 1”, benadrukt Wolff. “Ik heb de laatste dagen bijvoorbeeld zelfs wat onzin-artikelen gelezen waarin compleet scheve vergelijkingen worden getrokken tussen de Formule 1 en Formule E. Ik weet niet eens wat ik daar op moet zeggen”, verzucht hij.

De Mercedes-teambaas erkent dat het misschien makkelijk voor hem is om deze oproep te doen, aangezien zijn team de Formule 1 al anderhalf jaar domineert: “Maar zelfs als ik mijn Mercedes-pet af doe en puur naar de show kijk, denk ik dat we meer dan genoeg spektakel te bieden hebben”, stelt hij. “Natuurlijk, je kunt er over twisten of het goed is dat één team alles wint, maar dat hebben we ook in het verleden vaak genoeg gezien.”