Tom Coronel kende geen gelukkige kwalificatie in Slowakije. De racedag verliep beter voor de Nederlander, met een knappe vierde plaats in de tweede manche als aangename afsluiting van het weekend.

Coronel kwam in de kwalificatie niet verder dan een dertiende tijd, maar liet zich niet uit het veld slaan door dat tegenvallende resultaat. In de eerste race hield Coronel zich aanvankeijk goed gedeisd en schoof hij steeds verder op nadat diverse mannen voor hem de fout in gingen.

De BMW-coureur kwam als achtste over de streep. Na bestudering van de beelden oordeelde de wedstrijdleiding echter dat Coronel iets te hardhandig Franz Engstler opzij had geschoven. Hij kreeg een tijdstraf van dertig seconden en zakte doordoor terug naar de vijftiende plaats. 

De tweede race moest Coronel vanaf de twaalfde startplaats aanvangen. Het voordeel van de achterwielaangedreven BMW benutte hij optimaal en na de eerste ronde lag hij al op de zesde plaats. Vervolgens ging hij vlot langs de terugvallende Stefano D’Aste en met iets meer moeite kwam hij ook Chevrolet-coureur Alain Menu voorbij. 

Het podium bleef buiten bereik. De vierde plaats in de race was echter voldoende om ook de vierde plaats in het WK-klassement te behouden. Al is het gat met Seat-veteraan Gabriele Tarquini niet groot. De Italiaan deelde vandaag ook enkele tikjes uit, maar de stewards vonden een sanctie niet nodig. 

De drie fabriekscoureurs van Chevrolet maken de dienst uit in het kampioenschap. Regerend kampioen Yvan Muller heeft een aardig gaatje ten opzichte van zijn teamgenoot Rob Huff en Alain Menu.