Nico Rosberg maakt zich er niet druk om dat teamgenoot Lewis Hamilton de laatste vier races op rij heeft gewonnen. De Duitser hoopt in Monaco zijn tweede zege van het seizoen te behalen.

Dat hij in Spanje de leiding in het wereldkampioenschap moest afstaan aan Hamilton noemt Rosberg geen reden tot zorgen. “Daar ben ik niet erg mee bezig”, zegt hij. “Natuurlijk sta ik liever bovenaan in het kampioenschap, maar het verschil is heel klein en we hebben nog een lange weg te gaan. We zijn aan elkaar gewaagd en dat zal zo blijven. Hij heeft nu het momentum, maar het tij kan snel keren en hopelijk kan ik dat in Monaco bewerkstelligen.”

“Ik richt me gewoon op dit weekend”, vervolgt Rosberg. “Ik kijk ernaar uit, want ik weet dat ik een fantastische auto tot mijn beschikking heb. Ik verwacht erg snel te kunnen zijn. Al zou het gat naar de andere teams een stuk kleiner kunnen zijn op dit specifieke circuit. Maar hopelijk wordt het weer een fantastisch weekend.”

Voor Rosberg is Monaco sowieso een speciale plaats. Vorig jaar won hij de race overtuigend en dat zou hij graag herhalen. “Het was een heel bijzondere ervaring, omdat dit mijn woonplaats is. Hier ben ik opgegroeid. Mijn hele leven draait om Monaco, dus het was geweldig om hier te winnen. Dit is bovendien de meest uitdagende en prestigieuze race.”