De zesde plek die hij op de Hungaroring heeft geclaimd is vooralsnog Kimi Räikkönens beste resultaat van het jaar. De Ferrari-coureur zelf ziet het als een kleine opsteker, maar geen keerpunt.

“Dit resultaat maakt de fouten die we gisteren hebben gemaakt namelijk niet goed, want die wogen ook vandaag nog zwaar mee en het is ook lastig in te schatten wat ik van deze zesde plek moet vinden, ook al kon ik dit keer in ieder geval wat plekken goedmaken”, vertelt de Fin, die van de vijftiende gridpositie moest komen na een misrekening van zijn team tijdens de kwalificatie, aan de verzamelde pers.

“Makkelijk ging dat naar voren komen overigens niet. De snelheid zat er weliswaar redelijk in, maar inhalen blijft hier toch lastig”, kaart Räikkönen nog maar eens aan, net zoals hij ook maar weer eens benadrukt dat de F14 T nog altijd geen wonderlijke bolide is die goed bij hem past. “We hebben nog heel veel werk te doen, daar verandert ook een kleine opsteker als dit niets aan.”

“Hopelijk gaat het in de tweede helft van het jaar echter beter”, vervolgt de nummer twaalf uit de tussenstand. “We hebben vandaag wat aanknopingspunten gezien. Zelfs als we daar met succes op voortborduren gaat het over vier weken, na de zomerstop, heus niet ineens fantastisch, maar ik geloof in dit team en het feit dat we vooruitgang kunnen boeken als we hard blijven werken.”