Massimo Rivola, teammanager van Toro Rosso, heeft de FIA en de Sporting Working Group (SWG) gevraagd om het tijdschema voor de Grand Prix van Singapore aan te passen. In september wordt in Singapore de eerste nachtelijke Grand Prix ooit gehouden. Nadat hij de eerste nachtrace in de MotoGP in Qatar heeft bijgewoond heeft Rivola volgens Autosport aan de bel getrokken bij Formule 1-racedirecteur Charlie Whiting. Volgens hem moeten de coureurs meer tijd krijgen om zich voor te bereiden op het racen in het donker.

Plannen voor een nachttest op een circuit in Europa werden onlangs afgeblazen wegens de torenhoge kosten. Dat betekent dat de coureurs in Singapore slechts 90 minuten rijtijd in het donker hebben op de vrijdag voor de kwalificatie en de race.

Dat is te weinig, aldus Rivola, zeker als je bedenkt dat de MotoGP-teams twee volle testdagen in het donker kregen voor de GP van Qatar. ,,Ik maak me bezorgd om de veiligheid van de coureurs'', zegt de Toro Rosso-baas.

,,Ik heb er niet de volle 100 procent vertrouwen in dat we hun veiligheid kunnen garanderen bij het evenement in Singapore.''

In Qatar merkte Rivola een aantal potentiële problemen op die volgens hem moeten worden onderzocht, zoals schaduwen op de baan, de zichtbaarheid van andere coureurs in de spiegels van de auto's en cameraflitsen die de coureurs kunnen afleiden.

,,De FIA en de SWG moeten daar nog eens goed naar kijken. Ik heb gevraagd of ze dit onderwerp op de agenda willen plaatsen. Ik wil graag dat alle sessies in Singapore 's nachts plaatsvinden, zodat de coureurs zich optimaal kunnen voorbereiden. En niet deels bij daglicht en deels in het donker, zoals nu het plan is.''

De FIA en de SWG hebben nog niet officieel gerageerd op de opmerkingen van Rivola.

DP