Na het goede optreden van Force India in Singapore richt Paul di Resta zijn pijlen op het bijhalen van Renault in het constructeurskampioenschap.

Force India nam met de zesde plaats van Di Resta en de achtste plaats van Adrian Sutil afstand van Sauber, dat slechts één punt scoorde. Bovendien liep het flink in op Renault, dat een beschamend weekend kende. Het verschil tussen Renault en Force India bedraagt nu nog 22 punten.

“Het wordt moeilijk om Renault te verslaan, maar het is niet onmogelijk”, stelt Di Resta op Autosport.com. “Op basis van Monza leek het ondenkbaar, maar op basis van de dubbele puntenfinish in Singapore zijn er zeker kansen. Hopelijk kunnen we deze vorm behouden en blijf Renault kwakkelen. Dan kunnen we ze het nog lastig maken.”

Force India introduceerde in Singapore een nieuwe update voor de auto en dat pakte goed uit. “We tasten vooraf in het duister hoe we het zouden gaan doen”, vertelt Di Resta. “We kwamen hier met nieuwe onderdelen die ons racetempo zouden moeten verbeteren en dat bleek inderdaad het geval.”

“De rest van het jaar gaan we hier meer profijt van hebben”, vervolgt de Schot. “We hebben meer downforce en minder bandenslijtage. We zijn dus behoorlijk optimistisch dat we dit niveau vast kunnen houden. Naar alle waarschijnlijkheid was dit onze laatste update, maar misschien dat er nog een zetje in de rug komt.”