In Canada gaat het debat rondom de crash van Max Verstappen in Monaco weer vrolijk verder. Felipe Massa, Romain Grosjean en Jenson Button denken er het hunne van, terwijl Verstappen zelf van zich af bijt.

Massa was er nadat Verstappen in Monaco achterop Grosjean was gereden snel bij om te verklaren dat hij het helemaal eens was met de straf die de tiener voor het ongeluk had gekregen. In Canada liet hij tijdens de persconferentie op donderdag desgevraagd weten nog altijd achter dat standpunt te staan.

Waarop de kleine Braziliaan een snedige opmerking terugkreeg van Verstappen zelf: “Misschien moet hij nog even terug kijken naar de Grand Prix van Canada van vorig jaar”. Massa crashte toen in Montreal hard uit de race, nadat hij de achterkant van de bolide van Sergio Pérez had geraakt.

Massa was not amused en wilde van die vergelijking niets weten. “Dat was wel wat anders”, zei hij. “Pérez stuurde onder het aanremmen naar mij toe. Romain deed dat niet bij Max.”

Grosjean: Max had excuus moeten aanbieden

Grosjean liet ondertussen weten dat excuses van Verstappen wel op hun plaats zouden zijn geweest. “Max is heel erg getalenteerd en hij is zeer indrukwekkend bezig”, vertelde hij tegen motorsport.com. “Maar ik vind het teleurstellend dat hij niet leert van zijn fout. Het is belangrijk om schuld te bekennen en je verontschuldigingen aan te bieden.”

De Franse coureur praat uit ervaring: in 2012 werd hij een race geschorst vanwege zijn roekeloze rijgedrag. “Ik heb ook fouten gemaakt, maar ik heb ervan geleerd”, zei Grosjean. “Je wilt als jonkie natuurlijk laten zien dat je er bent. Het geeft niet als je dan eens een fout maakt, zolang je ervan leert en sorry zegt tegen degene waar je tegenaan rijdt. Als hij dat beseft, zal hij zeker succes hebben.”

Button: oppassen met commentaar

Routinier Jenson Button deed ook zijn zegje over de zaak. Hij meende dat Verstappen, die Grosjean ervan beschuldigde expres vroeger te hebben geremd, voortaan moet oppassen met wat hij na een dergelijk akkefietje tegen de media zegt.

“Het is een heel serieuze beschuldiging als je zegt dat iemand een brake test bij je uit heeft gevoerd”, zei Button. “Dat gebeurt niet meer in de racerij. We zijn allemaal volwassen, en in de Formule 1 doen we dat echt niet.”

“Natuurlijk lopen de emoties in deze sport soms hoog op”, vervolgde de McLaren-rijder. “Maar we zijn allemaal heel getalenteerde, intelligente jongens. We kennen de gevaren van het spel en we zouden zoiets nooit doen.”

Daar waren de stewards het in Monaco mee eens, want zij oordeelden op basis van de data van Grosjeans auto dat de Fransman zelfs vijf meter later remde dan een ronde eerder.

Verstappen verandert niets

Het onderwerp van discussie bleef tijdens de persconferentie net als eerder volhouden dat ook hij in Monaco niets fout had gedaan. “Als ik het over mocht doen zou ik misschien wat eerder naar rechts sturen om Grosjean te ontwijken, maar verder zou ik het niet anders aanpakken”, aldus Verstappen.

“Volgens de data remde ik niet later dan de ronde ervoor”, benadrukte de Limburger. “Het verandert me niet als coureur. Ik blijf vechten. Als je om punten knokt, moet je gewoon voor dat soort kansen gaan. Ik verander niets aan mijn rijstijl.”