Zelfs ontkennen teleurgesteld te zijn heeft voor Ferrari geen zin meer. De Scuderia wil zo graag kampioen worden, maar kwam nog niet in de buurt van het podium. En dat stelt Stefano Domenicali teleur.

Na Australië en Maleisië kwam Ferrari er ook in China niet aan te pas. Felipe Massa finishte dan weliswaar ‘slechts’ op vijftien seconden van de winnaar, als dat het beste wapenfeit van de eerste drie Grands Prix is, mogen de Italianen niet tevreden zijn.

“Zelfs qua strategie ging het deze race niet goed. We begonnen best goed aan de race, maar zakten daarna weg. Dat moeten analyseren en we hebben al zoveel zaken die we eens goed onder de loep moeten nemen.”

Het kampioenschap is nog geen drie races oud of de achterstand van kopman Fernando Alonso bedraagt al 42 punten. “Het seizoen is niet begonnen zoals we ons dat hadden voorgesteld”, vervolgt Domenicali met het intrappen van een open deur.

“Het is duidelijk dat we onze auto, met name in de kwalificatie, moeten zien te verbeteren. We moeten de komende weken zeer hard werken. Speciale aandacht gaat uit naar de afdeling voor aerodynamische vondsten.”

“We beseffen dat er geen magisch recept bestaat”, vervolgt Domenicali. “Onze problemen zijn niet in één keer op te lossen, daar gaat tijd overheen. Onze concurrenten zitten natuurlijk ook niet stil. We moeten eerst maar eens naar onszelf kijken en een stap voorwaarts zetten.”