Hoewel Fernando Alonso de overwinning in Engeland aan Mark Webber moest laten, deed Ferrari goede zaken voor het kampioenschap. Ook dankzij een goed optreden van Felipe Massa.

“Het is goed om te zien dat Fernando de leiding in het coureursklassement heeft behouden”, zegt Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. “Uit sportief oogpunt is het gunstig dat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel punten hebben laten liggen.”

In het constructeursklassement is Ferrari opgerukt naar de tweede plaats. Mede doordat Massa in Silverstone als vierde over de streep kwam, in het zog van de Red Bulls en zijn kopman. “Als je bedankt dat de eerste vier auto’s slechts negen seconden uit elkaar lagen, kun je wel zeggen we een stap in de goede richting hebben gezet”, concludeert Domenicali. “Maar het kampioenschap ligt wijd open. McLaren zal terugvechten en Lotus komt ook heel sterk voor de dag.”

“In zo’n felle competitie kun je het je niet veroorloven ergens iets te laten liggen”, vervolgt Domenicali. “Ik ben dan ook pas tevreden als onze auto echt de beste is. Op dit moment is dat nog niet het geval, maar we komen in de buurt. Dat is niet toe te schrijven aan één bepaalde factor, maar een combinatie van ontwikkelingen. Ik ben wel tevreden over onze medewerkers, die zich ondanks alle kritiek blijven concentreren op hun werk.”