Bernie Ecclestone racet liever door het centrum van Londen, dan dat er in en om het huidig Olympisch Stadion wordt gereden. Dat zei de Formule 1-baas naar aanleiding van zijn bezoek aan het Olympic Park.

Bernie Ecclestone bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Olympische Spelen en dan met name aan het Olympic Park. De 81-jarige is nog altijd op zoek naar een geschikte locatie om de Grand Prix van Londen te huisvesten. Ook een race in het Olympische Stadion behoort tot de mogelijkheden, al geniet het niet de voorkeur van Ecclestone.

“Ik zou graag de originele plannen om door het historische centrum van Londen te racen, gerealiseerd zien worden. Ik wil echter niks uitsluiten”, aldus Ecclestone. “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen er op de Spelen afkomen en ik twijfel er niet aan dat er ook veel mensen komen kijken als er geracet wordt door het Olympische Park.”

Wat er met het huidige Olympische Stadion gebeurt na de Spelen is nog niet duidelijk. Er zijn vier kandidaten in de race om van het stadion hun thuisbasis te maken. Een van die bieders is een groep mensen die graag motorsport bedreven ziet worden in het stadion. Een circuit dat in en uit het stadion loopt, behoort tot de concretere plannen. Met medekandidaten als West Ham United is de het motorsportbod zeker niet favoriet.

Foto: Het Olympiastadion van München is klaar voor de DTM. Zien we in de toekomst misschien dezelfde plaatjes in Londen?