Het drietal Hülkenberg/Pérez/Celis Jr. kijkt met vertrouwen naar de rest van het weekend. Op vrijdag hebben ze wat hen betreft hun huiswerk goed gedaan.

Alfonso Celis Jr. mocht in Sotsji weer een keer achter het stuur kruipen van de Force India. De Mexicaan is er trots op dat hij samen met landgenoten Pérez en Gutiérrez geschiedenis schrijft door met drieën de baan te delen. Maar daarvoor kwam hij natuurlijk niet. Hij kwam in ieder geval om de Force India heel te houden.

“Het was belangrijk dat ik zonder fouten mijn programma afwerkte, maar ik wilde wel iets meer risico’s nemen dan in Bahrein. Helaas waren de omstandigheden op de baan niet geweldig, waardoor écht pushen er niet in zat. De kans op een kapotte neus is dan te groot. Ik ben echter blij dat ik het team van belangrijke aerodynamische info heb kunnen voorzien.”

Hülkenberg
De omstandigheden op de baan waren nog steeds niet top toen Hülkenberg enkele uren later het stuur overnam van Celis Jr. “Onder andere de wind maakte het lastig, maar dat is niet heel gek als je naast een zee aan het racen bent. Ik denk dat we desondanks veel nuttige informatie hebben vergaard en dat het ons zal helpen ons te verbeteren voor de rest van het weekend. Het voelt tot nu toe allemaal goed”, aldus de nummer 13 van van VT2.

Pérez
Sergio Pérez reed in die tweede vrije training de veertiende tijd, nadat hij ’s ochtend de negende tijd noteerde. Een positief gevoel overheerst na afloop: “Het is nog vroeg in het weekend, maar ik ben happy. We hebben flink wat tijd besteed aan de lange runs, dus we weten al veel over de banden. De balans van de auto kan nog wat beter, maar ik denk dat we morgen mee kunnen strijden voor een plekje in Q3.”