Jenson Button eindigde vandaag als derde in de Grand Prix van San Marino. Takuma Sato werd vijfde in de eerste Europese race van het seizoen 2005. Het team van BAR-Honda pakte zo – eindelijk – de eerste punten van het jaar Button was erg blij met het resultaat: ,,Het is fantastisch om weer op het podium te staan. We doen weer mee. Het was een geweldige race enhet was een goed gevoel om weer sterk te zijn.Tegen het eindevan de race ging het iets minder. Michael kon me passeren in de Variante Alta, nadat ik slecht de Aqua Minerale was uitgekomen. Ik vermeed een gevecht, omdat ikdaardoor wellicht had kunnen uitvallen. Ik speelde dus op veilig en verzekerde ons van een podium. We hebben wel laten zien dat er nog veel potentie is. We kunnen nog sterker worden en de volgende keer om de zegevechten."

Ook Sat keek tevreden terug: ,,De wagen presteerde zeer goed en ik genoot vandaag van de race. We zijn terug in vorm met een mooi resultaat. Aan het begin van de race zat ik nog vast in verkeer, maar ik genoot van de gevechten. Het seizoen is voor ons pas in Imola begonnen en ik kijk uit naar weer een sterke race in Barcelona."

Sportdirecteur Gil de Ferran: ,,Ik ben opgetogen over de resultaten van dit weekend. Het is voor mijzelf een sprookje, aangezien het mijn eerste race voor BAR-Honda is. Ik ben eigenlijk niet verrast door de prestaties van Jenson en Takuma, want ik heb de afgelopen weken gezien hoe hard het team heeft gewerkt aan deze omslag. We gaan nu vol vertrouwen naar de race in Barcelona.’’