Het net rond de Nürburgring sluit zich steeds nauwer. De Europese Commissie gaat het onderzoek naar de staatssteun voor het circuit verder uitbreiden.

Het mag inmiddels bekend zijn dat het het circuit in de Duitse Eifel in grote financiële moeilijkheden verkeert. Om een direct faillissement af te wenden, gaf de lokale overheid een steun van 254 miljoen euro. Dat is niet voor het eerst. Enkele jaren geleden ontving de Nürburgring ook al een grote financiële injectie.

De recente steun is voor de Europes Commissie aanleiding om een al lopend onderzoek verder uit uit te breiden. De Europese Commissie laat in een verklaring weten: “We hebben het onderzoek naar de financiële situatie van het circuit verder uitgebreid. We twijfelen momenteel of de laatst toegekende steun wel volgens marktconforme afsrpaken tot stand is gekomen. Wij hanteren immers het beleid dat noodlijdende bedrijven slecht één keer in de tien jaar door autoriteiten te hulp mogen worden geschoten.”

De betrokken partijen krijgen nu zelf de kans commentaar te geven op de getroffen maatregelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.