Van de alarmklok luiden is nog geen sprake, maar Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel trekken wel aan de bel na het tegenvallende optreden in Silverstone.

Ferrari scoorde in Silverstone maar twaalf punten, in een weekend waarin de coureurs zich lieten ontvallen dat het circuit de Scuderia’s SF16-H niet lag. In gesprek met Autosport voegt Räikkönen daar nu aan toe dat het gebrek aan downforce dat er speelde niet het enige probleem was: “En het was ook niet specifiek voor Silverstone.”

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Friday 8 July 2016 - Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H.

Vettel finishte als negende in Engeland.

“We komen over de hele lijn te kort”, erkent de Fin, wiens teamgenoot zelfs stelt dat Ferrari in Engeland ‘een stap terug heeft gezet qua competitiviteit’. Vettel wil zich verder niet achter excuses verschuilen: “We hadden een slecht weekend en moeten nu actie ondernemen om te zorgen dat we weer vooruit gaan”, zegt hij tegen ESPNF1.

“Om te beginnen moeten we dus begrijpen wat verkeerd ging. Er valt veel van te leren. Er gingen immers twee versnellingsbakken stuk en hoewel het in de kwalificatie prima ging, verloren we in de race weer vrij veel performance vanwege de weersomstandigheden.”

Volgens Räikkönen moet Ferrari ‘blijven werken om beter te worden’. “Wat de tweede seizoenshelft brengt, moeten we verder maar zien. We geloven nog steeds dat we kunnen winnen, zelfs als de auto nog niet helemaal top is.”

Voor de aanstaande Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring verwacht Räikkönen sowieso al beterschap. “Die baan zou onze auto beter moeten liggen, al moeten we maar afwachten of het genoeg is om mee te doen om de zege.”