Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zijn ervan overtuigd dat Ferrari op de Hungaroring sneller was dan Red Bull. Dat ze uiteindelijk door Red Bull zijn verslagen lag volgens hen dan ook aan de aard van het circuit en de manier van verdedigen van Ricciardo en Verstappen.

Sebastian Vettel slaagde er in de slotfase van de race niet in om Daniel Ricciardo in de Red Bull te passeren, terwijl Kimi Räikkönen zich letterlijk stuk beet op Max Verstappen. Red Bull had dus, puur kijkend naar de uitslag, de overhand.

Vettel denkt echter niet dat de uitslag de krachtsverhoudingen juist weergeeft: “Ik denk dat wij met name in de slotfase van de race misschien wel een halve tot een hele seconde sneller waren dan Red Bull. Maar dat bleek, ondanks een verser setje banden, niet genoeg op dit circuit.”

“We waren snel genoeg voor het podium, maar inhalen is hier haast onmogelijk. Bovendien kun je hier als voorste man behoorlijk agressief verdedigen en dat hebben de Red Bull-coureurs ook laten zien.”

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen kan zich prima vinden in de woorden van Vettel. Ook hij kreeg immers te maken met een agressief verdedigende Red Bull-coureur, met een aanrijding tussen hem en Max Verstappen tot gevolg: “Hij gaat eerst naar rechts en vervolgens weer naar links en rijdt daarbij ook nog eens de voorvleugel van mijn auto!”, foetert Räikkönen over de boordradio.

Ook na de race legt Räikkönen de schuld van de aanrijding bij de Nederlander: “Het is natuurlijk niet aan mij om dit soort beslissingen te nemen, maar er zijn mensen bestraft voor kleinere vergrijpen dan wat Verstappen vandaag flikte.”

“Ik baal ervan dat ik niet aan hem voorbij kwam, want de auto deed het erg goed. De snelheid was er, maar helaas is inhalen op de Hungaroring geen abc’tje.”