Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen durven weinig conclusies te verbinden aan de eerste twee vrije trainingen in Oostenrijk. Het tweetal spreekt van een rommelige dag. 

De rommelige dag van Sebastian Vettel eindigde met een flinke schuiver in de hairpin. Alles wat tot dan toe gebeurd was typeert hij als ‘degelijk’, terwijl hij de spin zelf onschuldig noemt.

“Het was een redelijk goede dag”, aldus de viervoudig wereldkampioen. “Het is me door de weersomstandigheden niet helemaal duidelijk waar we staan, maar de auto voelde in ieder geval goed aan.”

“De spin aan het eind van de tweede training was het gevolg van een probleem met de rembalans. Ik werd er volkomen door verrast, maar uiteindelijk heb ik er niet veel hinder van ondervonden. De sessie was immers al bijna afgelopen.”

Op de vraag wat zijn plannen voor de zaterdag zijn, blikt hij niet vooruit op zijn eigen optreden, maar op dat van die Mannschaft in hun partij tegen Ferrari-land Italië: “De Italianen verrassen dit toernooi, maar ook Duitsland staat er goed voor. Het wordt een mooie pot.”

Räikkönen
Ook Kimi Räikkönen geeft te kennen dat het gevoel in de auto goed was, maar dat de dag nou niet bepaald lekker was verlopen: “In de ochtend wisten we gewoon onze geplande runs te rijden, maar in de middag slaagden we daar vanwege de regen niet in.”

“We hebben daardoor geen fatsoenlijk kwalificatiesimulatie af kunnen werken, waardoor we nu iets of wat in het duister tasten. Ik zou ook niet durven zeggen waar we werkelijk staan. Het was dus al met al geen ideale dag, maar het was ook geen ramp. Morgen staan we er vast goed bij.”