De van datadiefstal verdachte Mercedes-medewerker Benjamin Hoyle beschikt niet over een contract met Ferrari. Dat bericht Motorsport.com op basis van een bron bij de Scuderia.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Mercedes haar medewerker Benjamin Hoyle aanklaagt voor vermeende datadiefstal. De Brit had medio 2014 aangegeven het team eind 2015 te willen verlaten en was daardoor overgeplaatst naar een functie die niet met de Formule 1 te maken had, maar zou afgelopen zomer gevoelige informatie van het Formule 1-team hebben gestolen en aan Ferrari hebben gegeven of willen geven, zo luidt de aanklacht.

Ferrari zou ook de nieuwe werkbestemming van Hoyle zijn, stelt Mercedes, maar het Italiaanse team zegt geen contract met Hoyle te hebben gesloten. “We hebben contact met de heer Hoyle gehad, maar dat was allemaal erg informeel, net zoals hij vermoedelijk ook met andere teams gesproken heeft. Er is hoe dan ook geen sprake van een contract tussen de heer Hoyle en Ferrari”, vertelt een bron van binnen Ferrari aan Motorsport.com.

In haar zaak tegen Hoyle stelt Mercedes desondanks dat Ferrari een ‘oneerlijk voordeel’ heeft verkregen of kan krijgen door het doorspelen van geheime informatie door Hoyle. Mercedes wil de gestolen informatie daardoor terug en eist dat Hoyle tot en met eind 2016 niet voor een ander team mag werken. Het is nu aan de rechtbank zich hierover te buigen. Wanneer de zaak dient, is nog niet bekend.