Volgens Italiaanse media heeft Ferrari interesse in Nico Rosberg. Voor Rosberg heeft verdergaan met Mercedes nog altijd prioriteit, maar hij houdt de deur op een kiertje.

www.sutton-images.com Sebastian Vettel (GER) Ferrari and Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Chinese Grand Prix, Race, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016.

Vettel en Rosberg zitten in de persconferentie al vaak naast elkaar.

Onder meer de Gazzetta dello Sport en Corriere della Sera berichten dat de Scuderia haar oog op Nico Rosberg, de kampioenschapsleider en winnaar van vier van de eerste vijf races, heeft laten vallen.

Ferrari zou Rosberg zien als vervanger van Kimi Räikkönen, wiens contract eind 2016 afloopt. Räikkönen presteert dit jaar stukken beter dan in 2014 en 2015, maar Ferrari zou hem alsnog te wisselvallig vinden.

Mercedes
Volgens Dieter Zetsche, de bestuursvoorzitter van het Daimler-concern waar Mercedes onder valt, staat Rosberg onder contract voor 2017, maar het Mercedes-team zelf heeft dit niet bevestigd.

Sterker nog, Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft aangegeven dat het nog met Rosberg over een nieuwe deal moet onderhandelen. Doorgaan met Rosberg zou ook Mercedes’ voorkeur genieten, aldus Wolff.

www.sutton-images.com Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H and Nico Rosberg (GER) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 1 April 2016.

Mercedes en Ferrari zijn de nummers één en twee bij de constructeurs.

Rosberg zelf heeft woorden van gelijke strekking uitgesproken, al liet de coureur die al sinds 2010 deel uitmaakt van de Duits-Engelse formatie eerder ook optekenen dat er ‘misschien al wel een deal rond is’.

Ten overstaan van Motorsport.com houdt Rosberg zich, gevraagd naar de Ferrari-geruchten, echter op de vlakte. “Ik ben gelukkig bij Mercedes, maar we moeten maar zien wat de toekomst brengt.”

Silly season
Mocht het van een vertrek van Rosberg komen, dan zou Mercedes haar pijlen wel eens op McLarens Fernando Alonso kunnen richten. Tegenover El Mundo laat Mercedes-chef Wolff zich althans ontvallen dat hij dan ‘een optie is’.

Mercedes heeft verder een hoog aangeschreven protegé in Pascal Wehrlein, de DTM-kampioen van 2015 die nu voor Manor racet. Daarnaast is Wolff de manager van Williams’ Valtteri Bottas, die hij ook al eens als optie noemde.

Diezelfde Bottas is de laatste jaren ook als kandidaat voor een Ferrari-zitje genoemd, al lijken die geruchten verstomd. Hetzelfde geldt voor geruchten die Nico Hülkenberg met Ferrari in verband brachten.

Max Verstappen is natuurlijk ook genoemd als coureur waar Ferrari interesse in zou hebben, maar hij ligt na zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull voor de langere termijn vast bij het topteam van de energiedrankfabrikant.