Sebastian Vettel biedt Ferrari zijn verontschuldigingen aan omdat hij het gevoel heeft dat hij een podiumplaats heeft laten liggen. De Duitser bleef steken achter Sergio Pérez en kwam als vierde over de streep.

“Het was een moeilijke race”, vertelt Vettel. “We maakten de juiste beslissing met de strategie, maar ik kwam achter Felipe Massa terecht. Ik had een manier moeten vinden om hem te passeren, maar dat lukte niet. Ik denk dat ik daar een podiumplaats ben verloren. Het was erg glad op dat moment, maar ik heb het gevoel dat ik meer had kunnen doen.”

Tijdens de kwalificatie uitte Vettel nog zijn onvrede over de balans van zijn auto. “Gisteren slaagden we er niet in de auto op de plek zetten waar hij thuishoort”, zegt Vettel. “Maar we waren verder erg snel dit weekend. Onze pitstops waren ook fantastisch. Dus ik verwijt het team niets. Het kwam op mij aan en ik bied mijn excuses aan het team aan omdat ik er niet in ben geslaagd het podium te halen.”

In de slotfase stuitte Vettel op Pérez. “Ik gaf alles om het gat te dichten en kwam een paar keer erg dichtbij”, zegt hij. “Maar ik kwam ook dichtbij de vangrails. Aan het eind kwam ik een keer goed weg. Nu kan ik er niets meer aan doen. We hebben alsnog aardig wat punten gescoord en er zit nog veel meer in het vat.”

Waar Vettel al baalt dat hij het podium niet haalde, haalde Kimi Räikkönen de finish niet eens. “Ik ging zo snel als ik kon, maar dat was erg langzaam”, verzucht hij. “Het was heel lastig om grip te vinden op de natte baan. In de hairpin blokkeerde ik mijn achterwielen en haalde de bocht niet. Ik raakte de muur en de voorvleugel kwam vast te zitten onder de auto.”

Räikkönen probeerde zijn weg nog te vervolgen, maar ondervond veel hinder van de vleugel. “Toen het team me de opdracht gaf mijn auto aan de kant te zetten, was ik midden in de tunnel, dus daar kon ik niet stoppen. Ik ben dus maar langzaam doorgereden en heb even verderop mijn auto geparkeerd. Het was een moeizaam weekend met een slechte uitkomst, de volgende race kan het alleen maar beter gaan.”