Ondanks een doorlopend contract met Force India tot eind 2017, mag Nico Hülkenberg vertrekken indien een topteam bij hem aanklopt. Dat stelt kopstuk Bob Fernley in gesprek met Autosport.

“We willen met het doorlopende contract met Nico graag continuïteit in ons team brengen”, trapt Fernley af. “Maar dat betekent niet dat als Nico in de belangstelling staat van een topteam wij dat per definitie zullen dwarsbomen. Ik ga ervan uit dat onze teambaas Vijay Mallya daarin net zo flexibel zal zijn als toen hij Hülkenberg toestemming gaf om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans.”

Nico Hülkenberg liet die kans bepaald niet onbenut. Samen met teamgenoten Earl Bamber en Nick Tandy won hij de illustere race verrassend namens Porsche. Fernley bestempelt dat weekend ruim een half jaar later als één van de hoogtepunten van het het seizoen voor Force India.

“Natuurlijk was de podiumplaats van Sergio Pérez in Rusland voor ons hét hoogtepunt van het seizoen, maar ook het succes van Nico in Le Mans werd binnen het team uitbundig gevierd. Daarmee betaalde hij Vijay op zeer gepaste wijze terug voor de vrijheid die hij kreeg.”

Fernley hoopt voor Hülkenberg dat hij ooit soortgelijke successen zal mogen vieren in de Formule 1: “Ik denk, en velen met mij, dat Nico met zijn talent thuishoort bij één van de grote jongens. Helaas doet de kans om bij één van hen in te stappen zich zelden voor, maar laten we hopen dat Nico niet lang meer hoeft te wachten op dat ene telefoontje.”