Force India-coureurs Paul di Resta en Nico Hülkenberg komen met verschillende doelen naar Maleisië: Di Resta wil wederom punten pakken, terwijl Hülkenberg kilometers wil maken.

 

Het maken van kilometers is herintreder Hülkenberg, die dit seizoen zijn rentree maakt na een jaar op de reservebank, namelijk niet echt gelukt: zijn race zat er vlak na de start immers al op: “Ik heb daardoor nog veel vragen over de auto en de banden waarop ik nog geen antwoord heb gekregen”, zegt de coureur die zich een dag eerder overigens wel knap als negende kwalificeerde.

 

“Gelukkig kan ik terugvallen op de data die Paul heeft verzameld en proberen om daar zoveel mogelijk van op te steken, maar ik ben toch wel erg blij dat de race in Maleisië zo kort op die in Australië volgt en ik gelijk dit weekend weer kan racen.”

 

“De Grand Prix van Australië eindigde voor mij immers op een nogal frustrerende manier”, herhaalt Hülkenberg, die besloten heeft niet bij de pakken neer te zitten: “Het heeft geen nut om te blijven denken aan wat er eventueel mogelijk was geweest, dus ik richt mijn vizier nu op Maleisië en ga me daar volledig op concentreren.”

 

Di Resta heeft zijn vizier op zijn beurt gericht op een sterkere race pace en een volgende puntenscore in Maleisië, nadat hij in Australië profiteerde van de chaos in de slotronde en zo vrij onverwachts toch nog een puntje meepakte.

 

“We hebben geluk gehad dat we in Melbourne op het laatste moment toch nog een puntje konden meepikken”, erkent hij. “Het was een leuke verrassing, maar we hadden het tijdens de race moeilijk om een goed en regelmatig tempo te rijden.”

 

“Ik ben benieuwd om te zien hoe we het wat dat betreft in Maleisië gaan doen, waar de omstandigheden natuurlijk heel anders zijn en een compleet verschillend circuit ligt, maar een puntfinish is hoe dan ook weer het doel.”

 

Teambaas Vijay Mallya deelt de ambitie van Di Resta en erkent eveneens dat er ruimte voor verbetering is bij zijn team. “Het middenveld zit dicht bij elkaar en de kleinste fout kan je veel plaatsen kosten. Wij moeten er daarom naar streven in Maleisië een regelmatiger tempo aan de dag te leggen, maar ik ben er vrij zeker van dat we er hoe dan ook om kunnen meedoen om de punten.”